DISC, een fysieke uitdaging die werkt
DISC, een fysieke uitdaging die werkt 3

Je eigen gedrag beter begrijpen en leren hoe je daardoor zowel individueel als in teamverband beter kunt presteren. Dat is het doel van DISC. Deze vier letters zijn de afkorting voor Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Consciƫntieus.

De oefeningen zijn altijd leuk, zegt Rob Schmidt, trainer/coach bij CORBO. Er zijn soms wel mensen die aan het begin denken dat het maar gedoe is, maar na afloop is toch iedereen enthousiast. Dat komt eigenlijk doordat het een leuk programma is, altijd aangepast aan wat de deelnemer aankan.

Hij vertelt dat een trainingsdag begint met de theorie en dat daarin al het spelelement zit. Het brein wordt steeds uitgedaagd. De deelnemers aan de training hebben eerst hun profiel bepaald. Dat doen ze met een vragenlijst waarbij ze elke keer uit vier stellingen er een moeten kiezen die ze het meest bij zichzelf vinden passen en een stelling waar ze juist het minst mee hebben. Die persoonlijke profielen zijn opgebouwd uit de hier al eerder genoemde waarden Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Consciƫntieus. Er komt bij de bepaling vrijwel nooit een echt eenduidig profiel uit. De meeste mensen hanteren een combinatie van verschillende stijlen - uiteraard met een per individu wisselende samenstelling.

Je eigen gedrag goed leren kennen, betekent ook dat je beter ziet wat anderen beweegt, je leert de verschillen waarderen en daarmee kan je ook effectiever communiceren en dat is noodzakelijk voor het leidinggeven, coachen, trainen, ontwikkelen, onderhandelen en overtuigen. Het is echt uniek wat wij doen, zegt Rob. De trainer/coach van CORBO weet waar hij over praat. De contacten die hij maakt met zijn trainingen doorstaan als vanzelf de tand des tijds. Er vindt vaak een vervolgtraining plaats.

Scroll naar boven